۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۶
کد خبر: ۳۴۷۶

باید‌ها و نباید‌های دندانپزشکی در سه ماهه اول بارداری | پیشگیری بهتر از درمان!

سوالات مربوط به دندانپزشکی دوران بارداری بسیار رایج است و ممکن است در این ۹ ماه مهم، هر مادری با این درد دست و پنجه نرم کند. یکی از این سوالات؛ درمان درد دندان در سه ماهه اول بارداری است. اگر شما هم از درد دندان در دوران بارداری رنج می‌برید با ما در این مطلب همراه شوید.

به گزارش روبرونیوز؛ اکثر پزشکان و محققین بر این باور هستند که کار‌های دندانپزشکی باید قبل از اقدام به بارداری انجام شود تا مادر در دوران بارداری درد دندان نکشد. پس اگر قصد بارداری دارید حتما از ۳ ماه قبل برای مشاوره و ویزیت دندان‌هایتان به دندانپزشک مراجعه کنید تا از سلامت آن‌ها اطمینان حاصل کنید. این کار باعث می‌شود تا اگر دندانی در معرض پوسیدگی یا خرابی دارید را، درمان کنید. افزایش سطح هورمون‌ها در دوران بارداری باعث تورم لثه ها، خونریزی و گیر کردن غذا در لابه لای آن‌ها می‌شود؛ در نتیجه؛ لثه تحریک شده و دندان‌ها سست‌تر عمل می‌کنند. پس انجام کار‌های پیشگیرانه دندانپزشکی مانند تمیز کردن دندان و معاینات سالانه در دوران بارداری نه تنها بی خطر هستند بلکه توصیه می‌شود و از عفونت‌های دهانی مانند بیماری لثه که با زایمان زودرس مرتبط است پیشگیری می‌کند.


درمان در سه ماهه اول بارداری

همه ما در مورد ریسک انجام خدمات دندانپزشکی در بارداری آگاه هستیم و می‌دانیم که نباید این کار را انجام دهیم. اما سوال مهم این است؛ آیا می‌شود در سه ماهه اول کار‌های درمانی انجام داد. پاسخ بسیاری از محققین و پزشکان منفی است و توصیه کلی این است در سه ماهه اول بارداری یا بهتر است بگوییم که در سه ماهه طلایی بارداری انجام کار‌های دندانپزشکی غیر مجاز بوده و باعث صدمه به مادر و جنین می‌شود؛ به این دلیل که ارگان‌های اصلی جنین در این ایام در حال شکل‌گیری هستند. به علاوه باید تا هفته ۱۳ بارداری از برخورد هرگونه اشعه رادیولوژی (X-Ray) به بدن خودداری شود. پس اگر احتیاج به انجام کار‌های دندانپزشکی دارید بهتر است این کار را به بعد از زایمان یا در سه ماهه دوم یا سوم با نظر پزشک‌تان انجام دهید.


دندان درد در بارداری و سایر نیاز‌های دندانی

کار‌های دندانپزشکی در دوران بارداری، مانند پرکردن، عصب کشی و روکش، باید برای کاهش احتمال عفونت انجام شوند؛ بنابراین پزشکان سه ماهه دوم و سوم را برای درمان ترجیح می‌دهند. گاهی اوقات کار‌های اورژانسی دندان، مانند کانال ریشه یا کشیدن دندان هم در دسته کار‌های اورژانسی قرار می‌گیرند و درمان آن ضروری است. علاوه بر این؛ درمان‌های انتخابی مانند سفید کردن دندان‌ها و سایر روش‌های زیبایی باید به بعد از زایمان موکول شود. پس بهتر است در دوران بارداری از انجام این کار دندانپزشکی خودداری کنید و از قرار دادن جنین در حال رشد در معرض هر گونه خطری، حتی اگر حداقل باشد، خودداری کنید.

مصرف دارو مسکن در بارداری

در حال حاضر، مطالعات متناقضی در مورد اثرات نامطلوب احتمالی دارو‌هایی که در حین کار دندانپزشکی استفاده می‌شود بر روی نوزاد در حال رشد وجود دارد. در واقع؛ لیدوکائین رایج‌ترین داروی مورد استفاده برای کار‌های دندانپزشکی است که متاسفانه قابلیت عبور از جفت را دارد. پس باید مقدار ماده بی حسی تا حد امکان کم باشد، اما همچنان به اندازه‌ای باشد که درد را زیاد متوجه نشوید. علاوه بر این؛ کار‌های دندانپزشکی اغلب به آنتی بیوتیک برای پیشگیری یا درمان عفونت نیاز دارند. آنتی بیوتیک‌هایی مانند پنی سیلین، آموکسی سیلین و کلیندامایسین که برای ایمنی در بارداری برچسب رده B به آن‌ها زده می‌شود.

خطرات اشعه ایکس دندان

اشعه ایکس معمولاً در طول معاینات گرفته می‌شود تا دندانپزشک متوجه علت دندان درد با توجه به عکس‌ها شود. محققین رادیولوژی کالج آمریکا، بر این عقیده هستند که انجام این کار به جنین صدمه صد در صدی وارد می‌کند. بنابراین؛ این نهاد مطمئن کار‌های درمانی دندانپزشکی را در دوران بارداری ممنوع اعلام کرده است.

دندانپزشکی در سه ماهه سوم

اگر در سه ماهه سوم بارداری نیاز به انجام کار‌های غیر اورژانسی دندانپزشکی باشد، معمولا به بعد از زایمان موکول می‌شود. این کار برای جلوگیری از خطر زایمان زودرس و دراز کشیدن طولانی مدت بر روی کمر است.

درمان درد دندان در بارداری

اگر دندان شما دارای درد خفیف غیرممتد شبانه یا دارای حساسیت به سرما و گرما و فشار و ضربه است، بهتر است تا رسیدن به زمان مناسب برای انجام خدمات دندان پزشکی، با آن مدارا کنید و مراقبت‌های لازم را انجام دهید تا حتی‌الامکان درمان دیرتر انجام شود.


منبع 

گزارش خطا
ارسال نظر
داغ‌ترین خبرها